Clar de lună

In jos

Clar de lună

Mesaj Scris de Lia la data de Mar Iul 19, 2011 5:26 am

Titlu: Clar de lună/Clair de lune/Moonlight/Chiaro di Luna
Autor: Lia/Hell-I-Win/Reez
Gen: Dragoste/istoric/supernatural
An: 2011
Disclaimer: Dreptul asupra acestui text aparţine de Lia (cunoscut pe alte siteuri şi ca Hell-I-Win/Reez) şi reproducerea sa este interzisă fără un acord scris!


Rezumat: Maiestuozitatea şi magia lunii îi aduce împreună în fiecare seară, în acelaşi loc încadrat de salciile ce ating suprafaţa râului, mângâindu-i cu briza nopţii târzii. Şoaptele sunt duse departe, printre firele pictate cu rouă ale ierbii din vale şi pe culmile munţilor din nord, până când în zorii dimineţii sunt dispersate de bătăile sacadate ale clopotului din sat, al cărui ecou anunţă vremea despărţirii.


PrologGlasgow,

20 Octombrie 1870


"Stimate domnule Adelbury,

Mi-aş dori să pot înfăţişa prin aceste cuvinte umile bucuria imensă pe care mi-aţi dăruit-o odată cu ultima dumneavoastră scrisoare. Îmi este greu să fac acest lucru, căci dorul de casă mi-a fost intensificat prin propunerea dumneavoastră de a-mi petrece vara la conacul Avington, iar exaltarea sufletească, pe care cu greu o ascund faţă de Lady Moore, este atât de vie încât mă tem că dacă o voi transpune în cuvinte îşi va pierde strălucirea.

Nu ştiu cum să vă mulţumesc mai mult pentru decizia pe care aţi luat-o şi pentru faptul că aţi avut bună-voinţa de a o convinge pe draga mea mătuşă să mă găzduiască pe parcursul celor trei luni de vacanţă.

Acum, să vă răspund la întrebarea din scrisoarea precedentă:

Începutul primului meu an în cadrul Academiei Scoţiene Regale de Muzică şi Dramă a fost destul de plăcut. Studenţii sunt politicoşi, modeşti şi amuzanţi, într-o oarecare măsură. Presimt că mă voi adapta repede la noul program, cu toate că efortul fizic este foarte mare şi de multe ori simt că repetiţiile pentru cursurile de actorie îmi fură toată energia. Sunt zile în care mă retrag tăcută în camera mea şi observ că până şi cititul unei cărţi îmi este imposibil. De câte ori se termină o zi ca aceasta, îmi vine foarte greu să mă concentrez pe ceva şi singurele moduri prin care mă pot odihni sunt dormitul sau să stau la fereastră cu o cană de ceai cald în mână şi să-mi amintesc clipele petrecute acasă.

Picăturile mărunte de ploaie care nu încetează să se lovească de geamul încăperii produc un zgomot de neimaginat, amestecat cu vocile subţiri ale colegelor mele de cameră. În ultimul timp, singurul loc în care mai pot găsi o farâmă de linişte este podul înăbuşitor şi plin de praf. Înafară de administrator, acolo nu mai vine nimeni altcineva, aşa că obişnuiesc să mă aşez pe un teanc de manuale sau caiete uitate şi să visez cu privirea pierdută pe fereastra murdară. Ciudat mod de recreere, ştiu, însă e foarte plăcut. În ciuda stresului, mă descurc.

Dragul meu domn, sunt sigură că nu te aşteptai ca sora mea, Felicia, să se hotărască atât de repede în alegerea academiei. Sunt foarte fericită că de la anul mi se va alătura, deoarece consider că acesta e un loc potrivit pentru o fire atât de energică şi sociabilă precum ea. Până atunci, succes la învăţat şi subiecte uşoare la examenul de luna aceasta!

Mătuşa Lilian ce mai face? Cum suportă plecarea temporară a unchiului Patrick? Mă gândesc la toate treburile pe care le are de făcut acum... Totuşi, asiguraţi-o din partea mea că vara îi va aduce o dublă bucurie. Presimt că unchiul se va întoarce odată cu mine.

O singură întrebare mai am să vă adresez, dragă domnule Adelbury. Supraveghetoarea Moore a auzit că vă gândiţi să vă înrolaţi în armată în lunile ce vor urma şi voiam sa aflu chiar de la dumneavoastră dacă e adevărat. Sper din suflet că nu, căci asta ar însemna să nu ne mai vedem în vară, când voi sosi la conac. Mi-ar părea rău să nu vă pot saluta în persoană, căci v-am dus dorul la fel de mult ca şi Feliciei.

Îmi pare rău că nu vă pot scrie mai mult, dar în zece minute se va da stingerea şi, după cum bine ştiţi, Lady Moore nu repetă de două ori acelaşi lucru.

Cu bine, deci. Încerc să mă feresc de probleme şi sper că şi voi,cei de acasă, veţi face la fel..

Vă sărut cu drag.A dumneavoastră,

Aimée LeVine.P.S: Ne vedem la vară."


Sper ca v-a plăcut. Read and review, please.

_____________________________________

A shot in the dark,
What did they aim for when they missed your heart?What did you say to me? It's a name, it's a target. I don't want this person dead, fate does! Well, fate wanted you dead.
avatar
Lia

Mesaje : 112
Data de inscriere : 21/06/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum