Cargo

In jos

Cargo

Mesaj Scris de Seig Heil la data de Joi Iun 09, 2011 9:34 am

rupul CARGO s-a înfiinţat în Timişoara în 1985, avându-l ca fondator pe chitaristul Adrian Bărar. Timişorean fiind, acesta a creat explicaţia de dicţionar "grup rock din Timişoara", deşi doi din actualii membri sunt arădeni – solistul Adrian Igrişan şi tobarul Octavian Pilan, unul e hunedorean – clăparul Cristian Pup, stabiliţi însă tot în Timişoara.

După fluctuaţii mari în componenţă, grupul a ajuns, în 1995, la o neeconomică, dar unitară formulă de şase: Adrian Bărar (chitară/voce), Ovidiu Ioncu "Kempes" (voce), Adrian Igrişan (chitară/voce), Cristian Pup (clape), Alin Achim (bass) şi Tavi Pilan (tobe). Prin trupa au trecut, de-a lungul timpului, muzicieni cu state grele, precum Octavian Iepan, Dinel Tollea, Nae Ionel Tarnotzi sau Leo Iorga.

Viaţa de rock n-a fost tot timpul bleu ciel pentru Cargo, fiind presărată cu momente tragice, cum au fost accidentele pe care Ovidiu Ioncu (1995) şi Adrian Igrisan (2001) le-au suferit din cauza pasiunii maladive pentru motociclete.
Accidentul suferit în 1995 de către Kempes a prilejuit venirea în trupă a vocalului/chitaristului Adrian Igrisan (ex-Riff). Acesta l-a suplinit şi, ulterior, l-a completat în postul de vocal pe Ovidiu Ioncu. Grupul a lansat în formulele mai sus amintite albumele "Povestiri din gară" (1992), "Destin" (1995), "Ziua vrăjitoarelor" (1998), dar şi albumul "Cargo şi Corala Teofora - Colinde şi obiceiuri de iarnă" (1996). In anul 2000, grupul a scos pe piaţă maxi-single-ul “Bagă-ţi minţile în cap”.

La capitolul experimente muzicale, putem socoti de anvergura colaborarea cu hip-hop-erii de la R.A.C.L.A, la piesa "Anarhia" (1998), dar şi înregistrarea unui cântec de paşte, cu tenorul Dorin Teodorescu (1997).
2003 a adus grupului timişorean o nouă încercare. Având un public dedicat şi înflăcărat, fiind permanent activ şi prezent prin concertele pe care le-a sustinut în ţară, CARGO se pregătea să-şi serbeze majoratul printr-un nou album. Din păcate, planurile trupei au fost date peste cap de plecarea aproape neanunţată a solistului Ovidiu Ioncu Kempes. La 37 de ani, Kempes a hotărât să-şi “refacă viaţa” pe alte meleaguri, emigrand definitiv în Australia.

Această plecare a afectat, în mod evident, grupul. Albumul fusese înregistrat deja şi toată lumea se pregătea de lansare. Dupa câteva zile de deruta, membrii grupului au hotărât să meargă mai departe în formula de cinci, postul de vocal fiind preluat cu succes de Adrian Igrişan. Partitura vocală a albumului a fost reînregistrată, dar lansarea a fost întârziată până in 5 decembrie 2003. “Spiritus sanctus”, noul album, a fost lansat printr-un concert de pomină la Palatul Copiilor din Bucureşti.
Cargo, acest nume greu, răsărit din Timisoara acum 22 de ani, are, aşa cum i-o arată şi vârsta, visele, dorinţele şi voinţa unui suflet tânăr. Şi merge tot timpul inainte, depăşind toate încercările şi obstacolele care i se pun în drum. Grupul crede neclintit în vocaţia sa, invitându-vă să ascultaţi în continuare un rock cinstit, eminamente românesc.

Copiat de pe site-ul: http://www.rockmania.net/cargo/

Cateva melodii:
~ https://www.youtube.com/watch?v=E3o4UCLcmKs&feature=related [ Ca o stea ]
~ https://www.youtube.com/watch?v=k6WMNHe2UPg&feature=related [ Ziua Vrajitoarelor ]
~ https://www.youtube.com/watch?v=AWBBGt0Q6rs&feature=related [ Calare pe motoare ]

So, ce credeti despre ? Ii ascultati? Vi se par o trupa buna?

_____________________________________

I hate endings - good or bad.

Spoiler:I want to know what it is, this 'sin' they say I've committed.

Viaţa e ca o aruncare de zaruri, tragem să iasă şase-şase în fiecare zi.

Seig Heil
Membru Fidel
Membru Fidel

Mesaje : 20663
Data de inscriere : 09/01/2011
Varsta : 22
Mood If you want a thing done well, do it yourself.

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Cargo

Mesaj Scris de Raluca la data de Vin Iun 10, 2011 5:32 am

Ziua Vrajitoarelor e cea mai tare melodie a lor, o ascultam in timp ce citeam Lasher de Anne Rice. Oricum, nu ma prea omor eu cu Cargo ( niciodata nu am fost curioasa sa ascult mai mult de cele 5 melodii pe care le stiu de la ei).

_____________________________________


( Raluca, adica eu, in varianta animata)
avatar
Raluca
Membru Fidel
Membru Fidel

Mesaje : 8867
Data de inscriere : 09/01/2011
Mood Our backs are now against the wall? Listen all y'all, it's a sabotage

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum